Horoszkóp

MÉRLEG (09.24-10.23) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.





Csecsemő

Ennivalóan aranyos baba. Szereti a családi atmoszférát, a harmóniát. Érzékeny és figyel a környezetére. Sokat kell beszélni hozzá. Fogékony a szépség és a kellem iránt. Minden alkalommal, amikor a kiságya fölé hajolunk, kedves mosollyal fogad. Pillanatok alatt kapcsolatot teremt, boldognak látszik. Imádja, ha vannak körülötte, jól érzi magát társaságban, s törekszik arra, hogy körülötte forogjon a világ. Örül, ha ő is elmehet vásárolni, s minden érdekli, ami a környezetében történik. Nagyon korán megszereti a zenét. A zaj viszont riasztja; biztosítsunk számára nyugodt környezetet.


Gyermek

Elbűvölő, és örül, ha mások kedvére tehet. Finom, félénk és határozatlan. Állandóan habozik. Segítenünk kell neki abban, hogy erősítse egyéniségét. Rendkívül fejlett az igazságérzete, ügyeljünk rá, nehogy igazságtalanságot kövessünk el vele szemben. Ha vannak testvérei, egyikükkel se kivételezzünk, ezt nem viseli el! Legszívesebben játékos gyermekdalokat és rímes verseket tanul. A Mérleg lányok kedvelik a bizsukat, a pasztell színű ruhákat és utálják a koszt, a rendetlenséget. A Mérleg fiúknak fontos a barátság. A szülőknek fel kell figyelniük a halogatásra vagy lustaságra utaló jelekre, mert később ezek komoly gondokat okozhatnak. Rendkívül fontos, hogy a Mérleg gyermeket döntéshozatalra neveljük. Ha választás elé kerül, gyakran felhangzik a kérdés: “Te melyiket választanád, mama? Ne menjünk bele a játékba, mutassunk rá a különböző lehetőségekre, s kövessünk el mindent annak érdekében, hogy legyen mersze az önálló gondolkodáshoz.


Kamasz

Barátokban és meghívásokban nem szenved hiányt. Gondtalansága miatt elveszítheti a realitásérzékét; hagyja, hogy elragadja a képzelete. Hajlamos arra, hogy csak kis erőfeszítéseket tegyen valamiért. Tanítsuk meg a munka fontosságára. Bizonyos dolgokat nehezen tudunk megtiltani neki, de vegyünk erőt magunkon. Ha elfogadjuk az érveit és engedünk, azzal nem segítünk neki.


Tanulás

A boldog iskoláskor minden gyermek számára fontos, de a Mérleg szülötte a sérelmet oly mértékben eltúlozhatja, hogy az megzavarja a tanítás folyamatát, és huzamosabb ideig felzaklathatja a gyereket. Jellemző panasza: “Ez nem igazság!” A kreativitást érdemes felismerni és bátorítani; gyakran valódi tehetség lappang a Mérleg gyermekben, de ha nem kap ösztönzést, nem fejlődik olyan gyorsan, mint más jegyben született társai. Mindenért lelkesedik, ami a művészettel kapcsolatos. Érdeklődési köre minduntalan változik, csapong. Később megtalálja a megfelelő pályát, de sok területre kell felhívni a figyelmét. Érzelmi élete gazdag és erőteljesen befolyásolja döntéseiben. Nagyon figyeljünk rá, mert előfordulhat, hogy rossz irányba terelődik.

Pozitív személyiségvonások:
tapintatos és figyelmes, romantikus és elbűvölő, alkalmazkodó és társkedvelő, idealista és békés természetű, élénk elmével rendelkezik, kiváló közvetítő és szónok.

Negatív személyiségvonások:
határozatlan és ingatag, hiszékeny és könnyen befolyásolható, kacér és önmagával szemben elnéző, nem tud nemet mondani, hajlamos meghajolni az erősebb akarat előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top