Horoszkóp

KOS (03.21-04.20) – Babahoroszkóp

Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.





Csecsemő

A Kos bébi életerős, vidám, energiadús, a nap minden percében mozogni szeretne. Hihetetlenül élénk, örökmozgó, igazi minden lében kanál. Korán felül, hamar kezd csúszni-mászni és járni. Úgy mozog, mint egy rakéta, s mivel kalandokra éhes, óvatosan és éberen kell rá ügyelni, ennek ellenére gyakran érhetik kisebb balesetek. Sasszemű, jó reflexű édesanya, nagymama, bébiszitter kell hozzá. Érzelmi aktivitása is fantasztikus. A szokásosnál több figyelemre, dicséretre van szüksége. Melegségre, gyengédségre, nyugalomra vágyik. A Kos bébi nagyon mélyen alszik: van is mit kipihennie. Olyan, mint a tűz, de ha elfárad, ingerlékeny, feszült és ideges. Alkalmanként hangosan hisztizik. Kreatív játékokat igényel, a kényelmes, bő rugdalózók a legideálisabbak számára.


Gyermek

A Kos gyermek lelkes, eleven, örül mindennek. Fantasztikus energiák feszülnek benne. Óriási kíváncsisága szüntelenül sarkallja, hogy mindent felfedezzen. Lelkesedése gyorsan lelohad, gyakran változtatja érdeklődése tárgyát anélkül, hogy bármit is alaposabban megismerne. Tehát szülei jó ha tudják, hogy gyermekük könnyen megunhatja az új játékszert, és többet rá se nézve várja a következő szórakozást. Vakmerő, energikus, sok mozgásra van szüksége. Gyenge pontja a fegyelem, nem viseli el a korlátokat. Az ésszerű szabályokat – különösen, ha belátja fontosságukat – elfogadja, de fellázad, ha ostoba és nyilvánvalóan indokolatlan regulákkal akarják visszatartani.


Kamasz

Szüksége van az önmegvalósításra. Ne fékezzük a lendületét, inkább támogassuk céljai elérésében. Tele van becsvággyal, és jól érzi magát a bőrében. Optimizmusa kisugárzó.


Tanulás

Türelmetlensége és fegyelmezetlensége miatt az iskolai előrejutás rendszerint nem zökkenőmentes. Remélhetőleg a tanulásrohamok a kellő időben törnek rá, fontos dolgozatok és vizsgák előtt. Szerencsére általában elég, ha egy dolgozata, felelete rosszul sikerül, máris mindent elkövet, hogy utolérje társait és ismét az elsők közé kerüljön. Társai között vezető egyénisége kifejezésre jut; ha hangadóra van szükség, ő lesz az. A jó eredményekért dicsérjük meg, ez szárnyakat ad neki. A kudarc nagyon hamar kedvét szegheti. Tanítsuk türelemre: a gyorsan és a jól nem mindig megy együtt.


Pozitív személyiségvonások:
vállalkozó szellemű és energikus, újító és merész, lelkes és magabiztos, dinamikus és gyors felfogású, erős akaratú és a gondolatról gyorsan áttér a cselekvésre, őszinte, becsületes és hűséges barát, munkaképessége és kitartása bámulatra méltó.

Negatív személyiségvonások:
önző és lobbanékony, impulzív és türelmetlen, meggondolatlan és vakmerő, nagyon konok, a diplomáciai érzék, az ítélőképesség és a tekintélytisztelet teljes hiánya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top