Horoszkóp

IKREK (05.21-06.21) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.





Csecsemő

Emellett az aranyos baba mellett nem lehet pihenni! Az esti elalvás kész cirkusz. Általában korán tanul meg beszélni, valószínűleg mászni, majd járni is. Mivel rendkívül mozgékony, egy percig se vegyük le róla a szemünket, csak így kerülhetőek el a kis balesetek. Értékeli a változatosságot és a barátokat. Minden nap más helyre kívánkozik, szívesen ül például autóban, vonzódik a vendégségekhez, a társaságokhoz, a látogatásokhoz, a különböző színű játékokhoz. Valósággal élvezi az életet. Gyorsan tanul, keveset betegeskedik, érdeklődő, mozgékony. Kedvence a játéktelefon, a rímes mondóka, szívesen nézelődik a kiságyából. Gyors mozgású, nem nagyon érdeklődik az ételek iránt, inkább azzal is játszik. Hajlamos a nap végéig ébren lenni. A mozgáshoz teret engedő, bő ruhák illenek hozzá. Szüleinek gondoskodniuk kell az elegendő mennyiségű játékról, amellyel boldogan elfoglalja magát, mert az unalmat nem viseli el, szinte fél tőle.


Gyermek

Szereti a játékokat és elvárja, hogy mindenki játsszon vele. Nagy csevegő, jó néven veszi, ha sokat beszélnek hozzá. Emlékezőtehetsége kitűnő, elméje kifejezetten élénk. Ragyogó eredményeket érhet el tanulmányai során. Humora és fantáziája miatt elbűvölő gyermek. A kemény felszín alatt nagy lélek bújik meg. Hogy időben leküzdjük az állhatatlanságra és felületességre való hajamát, az elkezdett foglalatoskodás befejezésére kell biztatni, bár hiba lenne ráerőltetni, hogy egy időben csak egy dologgal foglalkozzék. Erre egyszerűen nem képes; az Ikrek ugyanis akkor éri el a legjobb eredményt, amikor egyik feladatról a másikra ugrálhat, érdeklődése pedig hol nő, hol apad.


Kamasz

Képes a javára fordítani a kialakult helyzetet, így mindig ügyesen kivágja magát. Ösztönözni kell, hogy végigvigye a dolgokat, amelyekbe belekezdett, ugyanis az állhatatosság nem tartozik az erényei közé. Szereti az egyenrangú tárgyalófeleket.


Tanulás

Rendszerint jól halad az iskolában, de előfordulhat, hogy a dolgozatokon blöffel segíti át magát. A szemfüles tanár hamar felismeri ezt és néhány lépéssel mindig tanítványa előtt jár, a kevésbé éles eszű nevelőket viszont könnyen hintába ülteti. Dolgozataiban az Ikrek valószínűleg hosszú oldalakon keresztül fejti ki véleményét, ám annál kevesebb konkrétummal támasztja alá; a tényeket rendszerint unalmasnak találja. Kiváló felfogóképessége mellett figyelme nagyon hamar alábbhagy. Mindig új feladatra van szüksége. Figyeljünk rá: hajlamos elhanyagolni a dolgokat. Az olvasás, az írás és a művészetek a kedvenc területei. Életének kulcsfontosságú éveiben, 3-tól 12-13 éves koráig fokozottan ügyeljünk rá.


Pozitív személyiségvonások:
alkalmazkodó és sokoldalú, beszédes és eszes, intellektuális és ékesszóló, fiatalos és energikus, nincs benne agresszivitás.

Negatív személyiségvonások:
ideges és feszült, felületes és állhatatlan, tapintatlan, túl játékos, egyszerre sok dologgal foglalkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top