Horoszkóp

HALAK (02.20-03.20) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.





Csecsemő

Csendes álmodozó, lágy természetű. Micsoda nagy alvó! Ne aggódjunk, az álmok hasznára válnak. Ragaszkodik hozzá, hogy a szülei vagy testvérei vigyázzanak rá és állandóan babusgassák. Örül, ha minden a kényelmét szolgálja, ha minden azért történik, hogy ő még jobban érezze magát. Könnyen sírva is fakad, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné. Szereti a gyengéd bánásmódot. Finom lelke megkívánja a kitüntetett figyelmet, érzékenysége a látványosan megnyilvánuló szeretetet. Lételeme a víz, imádja a fürdetést.


Gyermek

Legszívesebben állandóan otthon ülne, mert nagyon jól érzi magát az otthon melegében. Óriási szüksége van szülei jelenlétére; fél a magánytól. Játékai közül a macikat kedveli a legjobban, s elképzelhetetlen, hogy evéskor vagy alváskor ne legyen a keze ügyében a kedvenc macija. A családi fészek megnyugtatja rendkívül érzékeny lelkét. Félénk. Próbáljunk segíteni neki, hogy legyen önbizalma, és biztassuk, hogy közeledjen másokhoz. Kitűnő felfogású, könnyen megérti a dolgok rejtett lényegét. Kedvenc időtöltése a séta, vagy a játszótéri mókázás valamelyik családtaggal. Alapvető fontosságú, hogy a szülők őszinteségre neveljék a Halak jegyében született gyermeküket. Ez sokszor nehézségekbe ütközik, de a nem kívánatos hajlam a valóság kiszínezésére súlyos gondokat okozhat a későbbiekben. Kis korától kezdve ösztönözni és jutalmazni kell minden elfoglaltságot, amely a képzeletét alkotóan serkenti. Ez nem megy könnyen, mivel a Halak-gyermek mindig ismer valakit, aki nála jobban ért a dologhoz. Erről nem érdemes vitába bonyolódni vele, inkább mutassunk rá, hogy mások mennyivel rosszabbul csinálják.


Kamasz

Látszólag nyugodt, de belül forrong. Ez hatással lehet iskolai eredményeire. Biztassuk, hogy mondjon el mindent; az irántunk való szeretet miatt nem mer beszélni a gondjairól. Mivel lelke mélyén kedves álmodozó, ne terheljük a saját mindennapi gondjainkkal.


Tanulás

Lépésről lépésre kísérjük figyelemmel. Önbizalmát mindig erősíteni kell, ahogy erősíteni kell koncentrálóképességét is, különben az ábrándozás megnehezítheti előrehaladását. Természettudományok iránti érdeklődése feltétlenül ösztönzésre érdemes. Mindenáron örömet akar szerezni, ezért értékeljük az eredményeit. A közönyösséget gyűlöli a legjobban a világon. Nagyon érzékeny; jelenlétünk nagyon fontos neki. 7 és 15 éves kora között öltenek benne formát a dolgok. Ne hagyjuk álomvilágba menekülni. Vegyük rá, hogy rendszeresen végezze el a feladatait. Fokozott érzékenysége miatt félénkké válhat, a büntetéstől való félelme miatt füllenthet.

Pozitív személyiségvonások:
fantáziadús és érzékeny, együttérző és kedves, önzetlen és naív, intuitív és jóindulatú, választékos és önfeláldozó.

Negatív személyiségvonások:
ábrándokba menekülő és idealista, zárkózott és határozatlan, gyenge akaratú és befolyásolható, nehezen fejezi ki érzelmeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top