Horoszkóp

BIKA (04.21-05.20) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.





Csecsemő

A kiságyából ránk mosolygó, elégedett, az étkezéseket lelkesen fogadó baba minden valószínűséggel a Bika jegyében született. A Bika bébi imádnivaló. Nagyon fontos, hogy babusgassák, dédelgessék, erős legyen a biztonságérzete és a családi kötelék. Szereti a hasát, igényli a jó ételeket. Fontos számára a precíz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek. Kis arcán fények gyúlnak ki, ha valaki törődik vele, de egyedül is nagyon szeret üldögélni, játszani. Makacs, konok természet, s ha kiborul, nehezen lehet megnyugtatni. Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. A családi atmoszféra megadhatja neki az érzelmi biztonságot, kielégítheti szeretetéhségét. Kényes a ruháira, az ágyára, a játékaira. Meglehet, kissé késve tanul meg járni, ám ennek nincs más oka, mint hogy túl kényelmes; lusta mászni, nem beszélve a járásról. Ennek ellenére a Bika kisbaba gondozása csupa öröm és élvezet. A lassú fejlődés alapjában még nem ok az aggodalomra, ha tanul valamit, azt alaposan teszi, és egyszer és mindenkorra elsajátítja.


Gyermek

Igényli a gyengédséget, ne fukarkodjunk a kedveskedéssel, cirógatással, mert ezeknek a hiányát nehezen viseli. Minden kedvessége ellenére fontos a fegyelem, mert az ebben a jegyben született gyermeknek szüksége van arra, hogy szervezett keretek között éljen, mivel alapvetően konvencionális természet. Ezt különösen azok a szülők tartsák szem előtt, akik boldogabban élnének liberálisabb családi légkörben. Amikor egyedül szeretne maradni, ne zavarjuk meg, időnként szüksége lehet egy kis magányra.


Kamasz

Könnyen irányítható, kezelhető, tökéletes összhangra törekszik. A nagyon erős alapon álló kapcsolatokat kedveli. Szereti a finom ételeket, a nagy baráti összejöveteleket.


Tanulás

Ha kitűz egy célt maga elé, ahhoz tartja magát. Ám ösztönzés vagy célkitűzés hiányában hanyag, nemtörődöm lesz. Nagyon fogékony a művészet és az esztétika iránt. Vásároljunk neki ilyen témájú könyveket, és gyakran vigyük múzeumba.


Pozitív személyiségvonások:
türelmes és megbízható, nelegszívű és odaadó, kitartó és céltudatos, higgadt és becsületes, harmóniára törekszik.

Negatív személyiségvonások:
féltékeny és kisajátító, haragtartó és merev, önmagával szemben elnéző, fél kockázatot vállalni, túlságosan szereti a biztonságot, hajlamos a konokságra és besüppedni a megszokásba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top