Horoszkóp

BAK (12.22-01.20) – Babahoroszkóp

Kevesen tudják, hogy ebbõl fakadóan mely tulajdonságok jellemzõek a csemetére. Mivel általános horoszkópról van szó, nem pedig a pontos születési idõ alapján kiszámított személyes horoszkópról, csak a személyiség alapvonásait ismerhetjük meg belõle. Kisbabák, gyermekek és kiskamaszok horoszkóp szerinti jellemzése alapján kaphatunk nevelési ötleteket.






Csecsemő


A Bak bébi szemlélődő, megfigyelő, szereti a nyugalmat. Ne aggódjunk, ha hosszú csendbe burkolózik, ez tartózkodó természetének a jele. Nem szereti, ha megzavarják. Ha sokan vannak körülötte, az előbb-utóbb nyugtalanítani kezdi. Nem kedveli a változásokat. Alkalmazkodnunk kell a ritmusához. Már babaként is praktikus, szereti, ha megmutatják neki, hogyan működnek az új játékok, hogyan kell velük játszani.


Gyermek

Komolynak és higgadtnak látszik. Különösen fontosak neki a kapcsolatok. Büszke a szüleire, akik jó ha tudják, hogy gyermekük igen konvencionális, és biztos, jól megszervezett, fegyelmezett családi légkörre van szüksége. Ezen kívül igényli az érvekkel alátámasztott bátorítást. A legjobb ösztönzést a felelősséggel járó megbízások és a zsebpénz jelentik. Önbizalmát, játékos kedvét, főleg pedig hamisítatlan életörömét szüntelenül táplálni kell, különben túlságosan komoly, esetleg koravén lesz. A Bak gyermekre sok minden jellemző: kicsit magamutogató, minden érdekli, mindig ki akarja próbálni az új dolgokat.

Érzelmeit ritkán nyilvánítja ki, de visszafogottsága nem akadályozza abban, hogy új kapcsolatokat teremtsen. A nagy baráti összejövetel nem az ő viága, jobban szeret otthon olvasni vagy tanulni. Kiválóan tud koncentrálni, élvezi az olvasást, kedvenc időtöltése a könyvek böngészése. Próbájuk meg rávenni a szórakozásra, kikapcsolódásra, mert hosszútávon zárkózottá válhat, és nehezen fog kommunikálni a többiekkel. Rendszerető, szívesen segít a családban a rendteremtésben, a házimunkában. Szívesen veszi, ha dicsérik, s ez mindig ösztönzően hat rá.


Kamasz

Nagyon bonyolult ez a korszak, kiszámíthatatlanná válik, nehéz megérteni. Gondolatait, érzelmeit megtartja magának. Nála minden belül játszódik le; a csend a fellegvára. Ösztönösen megérzi, hogy az idő a javára dolgozik, és csak húsz-harminc éves kora körül alakul ki az egyénisége.


Tanulás

Erős oldala az emlékezőtehetsége és az akaratereje. Egyáltalán nem ijed meg a hosszú ideig tartó tanulástól. Becsvágyát állandóan serkenteni kell, így tud jobb eredményeket elérni. Mindig úgy érzi, hogy nem tud eleget. A szellemi túlterheléstől óvjuk, mert az depresszióval, memóriazavarokkal járhat. Ne érje semmi igazságtalanság, mert zárkózottá válik.


Pozitív személyiségvonások:
gyakorlatias és megfontolt, ambíciózus és fegyelmezett, türelmes és körültekintő, szórakoztató és tartózkodó, rendszerető és ügyel a részletekre, jó koncentrálóképességgel rendelkezik, képes hosszú tervek megvalósításába belefogni.

Negatív személyiségvonások:
pesszimista és fukar, túlzottan konvencionális és merev, kevéssé közlékeny, lassú és zárkózott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top