nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Heti menü cikkek
Rakott krumpli, ahogy még nem próbáltad!

Rakott krumpli, ahogy még nem próbáltad!

Nem lehet eleget készíteni kedvencünkből, a rakott krumpliból. Különösen, ha ilyen isteni krémes, extra sajtos verziót készítünk belőle. Rakott krumpli rajongóknak szívből ajánljuk!
NLCafé
f Ajánlom

 

Rakott krumpli, ahogy még nem próbáltad!

Hozzávalók:

  •          6 db krumpli
  •          6 db tojás
  •          10 dkg kolbász
  •          5 dkg vaj
  •          só, bors
  •          3 dl tejföl
  •          15 dkg natúr krémsajt
  •          15 dkg mozzarella

1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük.

2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy közepes méretű sütőtálat / jénai edényt. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, sózzuk-borsozzuk, a mozzarellát kisebb darabokra tépkedjük.

3. A megfőtt krumplit és tojást meghámozzuk, és felkarikázzuk.

4. Egy réteg krumplit teszünk a sütőtál aljára, enyhén sózzuk, pár darab mozzarellát is ráteszünk, majd egy adag krémes tejföl következik. Ezt követi egy réteg tojás és kolbász, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejére krumpli kerüljön, amit tejföllel fedünk be, és így toljuk 200 fokos sütőbe kb. 40-50 percre. 

Megosztás Facebookon