Háztartási tippek

Vér és verejték – okos praktikákkal eltűnnek a ruhákból

Néha a takarítás, a kertészkedés szó szerint vérrel és verejtékkel jár együtt. Ha a kisebb-nagyobb balesetek a szöveteken is nyomot hagytak, most megmutatjuk, miként szabadulj meg a foltoktól!

Por alapú megoldások

Az aszpirin, a keményítő, a szódabikarbóna, de akár hintőpor is a segítségünkre lehet, ha vérfoltos lett a ruhánk. A felsoroltak közül, amelyik éppen rendelkezésünkre áll, abból keverjünk el egy keveset vízzel, sűrűbb masszát képezve, dörzsöljük bele az anyagba, és hagyjuk hatni. Ezekkel a megoldásokkal a vérfoltoknak nagy eséllyel búcsút inthetünk.

Vér és verejték – okos praktikákkal eltűnnek a ruhákból

Az aszpirinnal is ugyanígy járjunk el, mivel nemcsak a fejfájás, de az izzadságtól besárgult szövetek ellenszere is lehet. Ha sem a fürdőszobában, sem a konyhában nem lelünk megoldásra, a gyerek szobája felé vegyük az irányt, és vegyünk kölcsön egy fehér krétát: tördeljük össze, adjunk hozzá vizet és tegyük a vér okozta foltra, hagyjuk rajta 10 percet, majd mossuk ki. A kréta kifejezetten ajánlott a gyapjúra, mert nem roncsolja az anyagot.

Folyékony segítség

A szalmiákszesz és a szénsavas ásványvíz csodákra képes. A szénsavval dúsított vizek nem engedik beivódni az anyagba a szennyeződést, így elsőként öntsünk a ruhára ásványvizet, majd szalmiákszeszes szivaccsal dörzsöljük át a vérfoltot. Ha a szénsavas vízhez ecetet és pár csepp citromot is keverünk, az izzadságfoltoknak is búcsút inthetünk.
Ha a folt még mindig tartja magát, akkor egy kevés, vízzel elkevert folttisztítós masszát vagy folyékony folttisztítót helyezzünk a ruhára, és hagyjuk hatni 30 percig.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top