Háztartási tippek

Rúzsos ingek, sminkfoltos felsők tisztítása 

Ismered az érzést, amikor a felsődre alapozó, vagy párod ingére rúzs kerül? Ne ess kétségbe, mi megmutatjuk, miként távolíthatod el a foltokat!

A sminkelés során ejtett foltok a legmakacsabbak közé tartoznak. Ha nem szeretnél megválni kedvenc ruhadarabjaidtól egy-egy folt miatt, íme, néhány ötlet a megmentésükre!

Rúzsos ingek, sminkfoltos felsők tisztítása 

Sampon

Nemcsak hajmosásra, de folttisztításra is használhatod a sampont. Az enyhén nedves ruhára tegyél jócskán belőle, dörzsöld be a foltot, és hagyd egy kicsit állni. 15 perc elteltével vizezd be újra, ismét dörzsöld át a szennyezett részt és tedd be a mosógépbe.

Hajlakk

Ne menj messzire a piperés polctól: fújd be hajlakkal a foltot és indítsd el a mosást. A hajlakk könnyen behatol a szövetbe és alkoholtartalma miatt feloldja a szennyeződéseket. Arra figyelj, hogy a kifejezetten érzékeny fejbőrre használatos hajlakkok nem lesznek hatásosak, mivel az alkoholtartalmuk alacsony. Miután alaposan befújtad az érintett részt, itasd fel egy vattával és indíts el egy mosást.

Glicerin

Ha makacs a folt, glicerinnel is próbálkozhatsz. Glicerines vízbe áztasd be a foltos részt körülbelül 5-10 percig, majd dörzsöld át alaposan. Ezután tedd be a mosógépbe és mosd ki. Ha a folt csak halványodott, akkor gyógyszertárakban kapható tiszta alkoholt, vagy a körömlakklemosáshoz használatos acetont is használhatsz a szennyezett részen.

Itatóspapír

Romantikus, gyertyafényes vacsora és viasszal tarkított terítő? Tarts forró víz alá egy éles kést, majd óvatosan kapard le a viaszt. Mosd ki a terítőt, és a száradás után tegyél itatóspapírt az anyag mindkét oldalára, majd vasald át. Ha nincs otthon itatóspapírod, akkor a zsírpapír is megteszi helyettesítőnek. Ha a ruhádra is jutott a viaszból, alkoholba áztasd be a foltos részt, és pár perc után törölgesd át. Színes ruhákon nem ajánlatos alkoholt használni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top