Ha felborul az egyensúly - Egyensúlyban önmagaddal
Szponzorált tartalom

Üzleti csoda lett a fiatal lány úszóiskolája

Ötletét sokan életképtelennek bélyegezték, a 22 éves brit lány mégis kitartott üzleti koncepciója mellett. Az Ariel-rajongó lány hableány-úszóiskolát alapított, ma pedig már negyvenkét tréner oktatja a sellőfarokkal úszni kívánókat.

Charlotte Bousteadnek nem kevés küzdelmen kellett átmennie, míg sikerre vitte üzletét, de a kitartása meghozta a gyümölcsét. Az alig 22 éves üzletasszony azt mondja, mindig is odavolt a tengeri szépségekért, Arielt pedig a kedvenc hableányaként jegyzi.

Az Észak-Devonból származó lány szerepelt Baroness Karren Brady izgalmas üzleti terveket bemutató tévéműsorában is a brit ITV csatornán, ahol bemutatta MermaidsUK nevet viselő projektjének üzleti koncepcióját. A hableányiskola ötlete adott volt a Disney-bűvöletben élő lány számára, így üzleti vállalkozásával azokat szerette volna megcélozni, akik a medencés fitneszközpontokban sellőkhöz hasonlóan szeretnének úszni.

Bár az ötletében sokan nem hittek, többek közt a műsorvezetőnő is gyengének találta eleinte, édesanyja 10 ezer fontos megtakarításával támogatta a lányát.

Borúra derű

Alig egy év telt el a nem túl sikeres kezdeti tévés szereplés után, és Charlotte bebizonyította, hogy a

hableányúszásnak igenis lehet piaca. Mára már profitot termel a cége. A kamerák 12 hónapon át követték munkáját, és mutatták be azt, ahogy az ötletből valóság lesz, rengeteg képzett sellőúszás-oktatóval.

„Nem vagyok róla meggyőződve, hogy Charlotte kész egy céget menedzselni, ráadásul az sem mellékes, hogy Lisa, az édesanyja talán egy életképtelen ötlet miatt hagyja elúszni élete megtakarítását” – nyilatkozta a show háziasszonya akkoriban.

Charlotte-ban szerencsére dolgozott a bizonyítani akarás, és nem hagyta eltántorítani magát. Bár a műsorvezetőnő szkeptikus volt eleinte, attól tartva, hogy a sellőőrület csak átmeneti, és ezt nagy üzleti kockázat meglovagolni, eddig úgy fest, tévedett. A lány egészen kis kora óta vállalkozó szeretett volna lenni, és úgy érzi, megérte kitartani. Mára az óráin az úszásra jelentkezők csinos sellőfarkat kapnak, majd miután magukra öltik, képzett tanároktól leshetik el, hogyan lehet kecsesen csobbanni, és szelni a habokat benne.

Nem pont ilyen

„Szerintem az én történetemnek az a tanulsága, hogy nem szabad félnünk valóra váltani az álmainkat, és amikor magunkra öltjük a hableányfarkat, akkor olyan, mintha nem is emberek lennénk” – meséli Charlotte, aki szerint ez egy show része, amelyen a sellőfiúk és -lányok megformálása segít az embereknek hinni a misztikus lények létezésében.

Anyai kéz

Az önbizalomhiánnyal küzdő fiatal lánynak azonban komoly mélypontjai is voltak, ilyenkor édesanyja volt az, aki beszállt az üzleti ügyek kezelésébe. Néha már túlságosan is átvette a vezető szerepet, ami további konfliktusokat szült, de végül csillapodtak a kedélyek.
„Hátrébb szeretnék lépni kicsit, hiszen azt szeretném, ha ez ténylegesen Charlotte üzlete lenne” –mondta el az anyuka, aki főleg a fotózásokon és a marketingben segített be. Az irányítás végül a lányhoz került, aki ma már nagyrészt önállóan hoz döntéseket, trénerképzéseket tart, lánybúcsúkat rendez és órákat is tart.

Nagy-Britanniában ma már 42 tréner oktatja a módszerét, elkészült a saját maga által összeállított sellőkézikönyve, és az első, a szigetországban tartott sellőkonferencián is bemutatkoztak már.

A sikerekre természetesen a saját vállalkozásait irányító anyuka, Lisa is büszke. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a lányom mennyit fejlődött. Egyértelműen erősebb lett, kézben tartja az életét.”

Forrás: Daily Mail

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top