Ha felborul az egyensúly - Egyensúlyban önmagaddal
Szponzorált tartalom

Amit nem kívánsz a puncidnak

Nemcsak a betegségek meggyógyítására kell hangsúlyt fektetni, hanem a megelőzésre is. Elmondjuk, miért.

Mivel a statisztikák szerint ötből négy nő átesik hüvelyi fertőzésen, a legtöbb olvasó jól tudja, mennyire utálatosok azok a tünetek, amelyeket egy ilyen helyzet okoz. Ezek a megbetegedések azért is csaphatnak le ennyire gyakran, mert a hüvelyflóra könnyen sebezhető: ha lecsökken a tejsavbaktériumok száma, és megváltozik a szerv pH-értéke, máris kész a baj, kórokozók hada telepszik meg az intim részeken. Ilyenkor feltétlenül kezelni kell a betegséget, hiszen a gyulladásos folyamatok hosszú távon megkeseríthetik az ember életét, sőt krónikus elváltozások is kialakulhatnak. A fertőzés nem válogat, szinte minden életkorban lecsaphat. Ráadásul olyan esetek is előfordulnak, amikor a páciens nem tud szabadulni a fertőzéstől.

Sokszor a helytelen öndiagnózis hatására válhat egy fertőzés erőszakossá. A rosszul kezelt problémák visszatérő gyulladásokhoz vezethetnek, ezért is fontos szakember segítségét kérni. A piros, viszkető, égő, csípő érzést hordozó intim felületek, a megváltozott – sárgás, szürkés, zöldes – folyás és a fájdalmas vizelés is komolyabb betegséget jelezhet. A folyás szaga is utalhat intim gondokra. Legyen szó gombás vagy bakteriális fertőzésről, az elhanyagolt, félrekezelt kóros állapotok magukban hordozzák a visszatérő betegségek kialakulásának kockázatát.

intim fertőzés hüvely

Azok, akik túl vannak ilyen kóros állapoton, tudják, hogy nemcsak a megfelelő kezelés, hanem a regenerálás és a megelőzés is nagyon fontos az intim betegségek kivédése érdekében. A visszatérő fertőzések sok esetben azért alakulnak ki, mert a gyógykezelések után még nem áll vissza a hüvelyflóra a megfelelő pH-értékre, és ugyan a kiváltó ok megszűnik, a tejsavbaktériumok hiánya miatt újabb kártevők szaporodhatnak el. Ezért fontos óvintézkedés azoknak a speciális készítményeknek, hüvelygéleknek a használata, amelyek elegendő tejsavbaktériumot tartalmaznak, így visszaállítva a hüvely mikroklímáját. Adott esetben szükség van a partner gyógyszeres kezelésére is, hiszen ő is visszafertőzheti a társát. A szakemberek azt javasolják, hogy a kezelések ideje alatt a szexuális együttléteket szüneteltessék a párok.

A hüvelyflóra felborulásának oka lehet:

  • műszálas alsónemű viselése
  • uszodahasználat, szaunázás
  • eltúlzott tisztálkodás
  • sok stressz
  • hormonproblémák
  • gyógyszerek, antibiotikumok használata, fogamzásgátlók szedése
  • szexuális együttlét
  • hüvelyi eszközök használata
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top