Ha felborul az egyensúly - Egyensúlyban önmagaddal

Néha elegem van az anyaságból és nem kérek érte elnézést – egy anyuka vallomása

Őszinte posztban fakadt ki egy anyuka, aki nem bírja tovább az anyasághoz ragadt cukormázat.

Kényes témához nyúlt egy anyuka az egyik kismamablogon: miért van az, hogy az anyák csak úgy akadhatnak ki, ha egyből hozzáteszik, „félre ne érts, imádom a gyerekeimet”? Idézünk pár gondolatot a bejegyzéséből, mert szerintünk fontos pontra tapintott rá.

„Miért gondolják, hogy ahogy gyereked lesz, szuperemberré válsz, aki imádja a gyereknevelés minden pillanatát? Miért nem fejezhetjük ki őszintén, hogy néha a tökünk tele van, anélkül, hogy megkérdőjelezzék a szeretetünket és az elköteleződésünket?

Az még oké, ha beismered, hogy megiszol egy pohár bort, miután ágyba dugtad a gyerekeket, de ha bevallod, hogy legszívesebben elhúznál egy hétre a barátnőkkel, az már nem fér bele. Bevallhatod, hogy magadra szánsz egy órát, de csak ha hozzáteszed, a kicsikre addig az apjuk vigyáz.

Valójában minden jogod meglenne hozzá, hogy magadat helyezd előtérbe, anélkül, hogy magyarázkodnál. Szerintem ettől nem leszünk önzők vagy rossz anyák, mindössze emberek maradunk.”

cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top