Gyermeked egészsége

Három tápláló reggeli suli előtt

Még ha igyekszel is változatos és kiegyensúlyozott reggelivel táplálni a családot, nem minden nap jut eszedbe valami játékos újdonság, amivel a csemetéket jó kedvre is tudod deríteni. Ha átmenetileg kifogytál az ötletekből, készítsd el a következő három napon az alábbi fogásokat! Különlegességük nem feltétlenül az alapanyagokban, hanem a tálalásban rejlik, amelyre nem csupán egy hétvégi napon, de egy hétköznapi reggelen is szükség lehet, meghozva a hangulatot az iskolához és a reggelizéshez.
Három tápláló reggeli suli előtt


Piknik nyuszik

Amilyen látványos és jópofa ez a gyerekreggeli, annyira könnyű elkészíteni.

Az alapot néhány szelet jóféle sovány sajt, teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyérszelet és nyolc keményre főzött tojás adja. Ezen kívül szükséges még sovány pulykasonka, vitaminban gazdag, karikára vágott uborka, kis koktélparadicsom vagy apró retek, répa, olajbogyó (vagy áfonya). A nyulak mellé kísérőnek egy jó pohár friss és zsírszegény tej ajánlott.

Három tápláló reggeli suli előtt

Nyelvöltögető sonkásszörnyek

Teljes kiőrlésű kenyérszeletekből – még látványosabb, ha magvas kenyérből – készül ez a szendvics. A kenyereket margarinnal kenjük meg, erre sonkát, sajtot és paprikaszeleteket teszünk. A szörnyecskét szemeit félbevágott szőlőből készíthetjük el, amire egy-egy darab mazsolát helyezünk. A lábakat uborkából vágjuk ki. A szörnyeket egy bögre forró kakaó itallalal öblíthetik le a gyerekek.

Három tápláló reggeli suli előtt

Sajtos katica

Ennél a helyes kis szendvicsnél sincsenek óriási trükkök és különleges alapanyagok. Csupán két darab, katicabogár formájúra vágott, teljes kiőrlésű kenyérszelet szükséges, ami közé sovány felvágottat, uborka- és paprikaszeleteket teszünk. A katica szárnya lyukas sajtból készül – például ementáliból – de mi magunk is kivághatjuk a lyukakat, ha más típusú sajtot szeretnénk felhasználni. A szemek készülhetnek félbevágott, meghámozott apró retekből. Az uzsonnás dobozban friss salátalevél ágyon pihen a katicás szendvics, körülvéve gyümölcsökkel. Ezt a művet garantáltan büszkén mutatja majd körbe a csemeténk az iskolában és örömmel fogyasztja el. Adhatunk mellé egy pohár joghurtot vagy tejet, kakaó italt is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top