Gyermeked egészsége

Miért szeretjük a kakaó italt?

Hogy miért szeretik a kakaó italt olyan sokan? Mert finom. Persze ennél bővebb magyarázatot is tudnának adni az anyukák és gyermekeik is…
Miért szeretjük a kakaó italt?

Kakaó itallal vicces bajuszt lehet csinálni, ami mindig osztatlan sikert arat a reggelinél. Naponta elsüthetik a gyerekek ezt a poént újra és újra, mégis mindig élvezik, és a szülőket sem zavarja, hiszen jó hangulatban zajlik az étkezés, és ezzel a lendülettel indul el nem csak a gyerekek, de az ő napjuk is. Persze a gyerekek sosem csinálnának maguknak kakaóbajuszt, ha nem szeretnék ezt az italt.

Szerethető és egészséges

Márpedig úgy tűnik, szeretik. Amióta a kakaó, mint ital bekerült az emberiség történelmébe, mindig is különös rajongás vette körül. Közép-és Dél-Amerika vidékén – ahonnan a kakaóbab származik – az indián őslakosok, az inkák, maják és aztékok vallásos tisztelettel vették körül, és egyenesen az istenek italának tartották. Ráadásul egyes ma kapható kakaó italporok hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat (egyesek például vasat) is tartalmaznak. Az édesanyák így reggelente nem csak finom, illatos italt, hanem a kiegyensúlyozott étkezés részeként a gyermek fejlődéséhez nélkülözhetetlen táplálékot is “felszolgálnak” a gyerekeiknek, amikor a teli kakaós bögrét az asztalra teszik.

Gyorsan és könnyen elkészíthető

Miért szeretjük a kakaó italt?

Egy ilyen finomsággal könnyű éltre kelteni a kicsiket is, és kicsalogatni őket az ágyból. Az anyukák számára ez egyáltalán nem mellékes szempont, mint ahogy az sem, hogy gyorsan, néhány pillanat alatt elkészíthető a vonzó finomság, ami a reggeli kapkodásban, amikor útjára kell indítani a családod, igencsak praktikus dolog. Szintén a kakaó ital mellett szól, hogy sok gyerek magában nem inná meg a tejet, ami pedig a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaz, instant kakaó italporral ízesítve viszont zokszó nélkül, sőt lelkesen fogyasztják. Márpedig ha a reggeli nem arról szól, hogy hogyan tukmáljuk bele a gyerekbe a napindításhoz és a fejlődéséhez szükséges tápláló ételeket, az nagyban megkönnyíti a szülők dolgát és a családi étkezések jó hangulatához is hozzájárul. Az olyan – egyre ritkuló – családi alkalmakat, amikor mindenki együtt van, érdemes jól kihasználni, és veszekedés, nevelés helyett nevetéssel és beszélgetéssel tölteni. Mindehhez jó alapot szolgáltat kicsiknek és nagyoknak is egy nagy bögre, finom, illatos kakaó ital.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top