Gyermeked egészsége

Ötletes vitaminbombák

Hétköznap reggel nagy a kapkodás a családban, mindenki lázasan igyekszik kicsit lefaragni a késésből. A gyerekedbe alig bírod beleimádkozd az ennivalót, a zöldségre, gyümölcsre rá se néz. De te ne add fel, inkább készíts érdekes, mosolygós reggelit egészséges alapanyagokból, és akkor a gyerekek is nagyobb kedvvel ülnek majd asztalhoz.

A legtöbb szülő tudja, hogy a reggeli nagyon fontos étkezés a gyerekeknek (és a felnőtteknek is). De sajnos sokszor elmarad a közös reggelizés vagy azért, mert nincs rá idő, vagy mert meguntad, hogy a gyerekek csak nyammognak, válogatnak, nem akarják megenni, amit eléjük raksz. Hát legyél ravasz, és kínáld őket olyannal, amit nem bírnak visszautasítani. Így két legyet üthetsz egy csapásra: megkapják ez egészségükhöz nélkülözhetetlen napindító tápanyagokat és még a kedvük is jó lesz. Ha a zöldség általában a tányér szélén marad, a gyümölcsbe pedig csak épp hogy beleharapdál gyereked, akkor tálald másképpen a dolgot.

A kevesebb több

Először is tarts otthon különféle alapanyagokat reggelihez, de ne túl sokat. Három választási lehetőség bőven elég. Ha több van, akkor a bőség hozza zavarba a gyermeked. Müzli sok szárított gyümölccsel és tejjel, sovány felvágottak pirítóson, teljes kiőrlésű kenyéren és vajon zöldséggel és sajttal, kemény- vagy lágy tojás, italnap pedig natúr kakaó vagy vitaminokkal, ásványokkal dúsított kakaóital, tea, víz és gyümölcslé bőven elég választéknak.

Most jön a trükk

A lényeg a körítés! Egy kis kreativitást kell bevetned, hogy ezeket az alapanyagokat vonzó formába hozd. Például így:

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top