Gyermeked egészsége

Miért fontos a reggeli?

Lassan térsz magadhoz reggelente? Nehezen indul a nap? Ébredés után sokáig nyűgös vagy? Napközben kevés az energiád és nehezen koncentrálsz? Ingadozik a hangulatod és könnyen felbosszantod magad? Ha ezekből csak egyre is igen a válaszod, valószínűleg azok közé tartozol, akik kihagyják a nap legfontosabb étkezését, a reggelit. Helytelen…
Miért fontos a reggeli?

Nem vagy egyedül egyébként ezzel: az emberek negyede csak ritkán reggelizik, a hatoda pedig egyáltalán nem. Pedig a napi étkezések sorában a szakemberek szerint ez a legfontosabb az egészség és a jó közérzet szempontjából.

Reggelizni jó, mert…

Energiát ad

Az napindításhoz szükséges energiát nyered belőle az agyad és a tested számára. Amellett hogy a szervezet energiaraktárait feltöltöd, ez segít a nap folyamán a vércukorszintet kordában tartani. Az egészséges táplálkozás szabálya szerint a napi tápanyagbevitel 20-25 százalékát a reggeliből kéne beszerezni.

Felpörgeti az agyad

A rendszeresen reggeliző embereknek jobb a memóriája, a koncentrációs készsége és a mentális erőnléte. Az agynak éppúgy szüksége van a rendszeres és kellő időben bevitt energiára és táplálékra, mit a szervezet bármelyik más szervének.

Boldogabb leszel

Üres gyomorral ritkán jó az ember kedve. Sőt kifejezetten hajlamosabb arra, hogy túlstresszeljen dolgokat, aggódjon és eméssze magát. A napirendbe illesztett reggelizéstől kiegyenlítettebb lesz a hangulatod, türelmesebb leszel és nem utolsó sorban a vércukorszinted is sem zuhan a padlóra.

Miért fontos a reggeli?


Karcsúsít

Az elhízás egyik fő oka a rendszertelen, ötletszerű táplálkozás. reggelire semmit, ebédre gyorsan valamit, a vacsoraasztalnál pedig bepótoljuk az aznapi lemaradást. Ez biztos út a túlsúlyhoz. ha meg szeretnéd őrizni a vonalaid vagy éppen fogynál, kezdetnek elég, ha rendszerességet viszel az étkezéseidbe: napi ötször, keveset és azonos időben egyél.

Fontos tápanyagokat vehetsz magadhoz

A reggeli hagyományosan nem a disznótoros ételek mértéktelen habzsolásáról szól. Reggelire jobban esik egy pohár narancslé, vagy a nyomelemekben, vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag kakaó, a sovány felvágottak, zöldségek, magvas ételek. Napközben és ebédre általában más jellegű étkeket fogyasztunk, ezért a táplálkozás változatossága miatt is fontos, hogy szakíts időt egy kiadó reggelire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top