Grill Sarok

3 hasznos tipp grillezéshez

A grillezés nem túl bonyolult műfaj, de vannak apró buktatók, melyeket érdemes elkerülni. 3 hasznos tippet hoztunk, amit érdemes észben tartani, ha legközelebb grilleztek majd.
3 hasznos tipp grillezéshez

1. Pácolás során a húsokat ne tegyük műanyag edénybe, mert “bepállanak”. Helyette használjuk fém edényeket, és ne zárjuk le légmentesen őket. A húspácokhoz ne adjunk hozzá sót, mert nedvességet vonnak el, helyette közvetlenül a grillezés előtt sózzuk meg a húsokat!

2. A húsokat grillezés közben soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük az értékes húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassunk. A többszöri forgatást is kerüljük.

3. Fontos, hogy a húsról ne csöpögjön lé a parázsra, ezért ne locsoljuk és kenegessük a húsokat! A megelőző fűszerezés bőven megteszi a hatását. Csorgassuk le a húst, mielőtt a rostélyra tesszük! A csöpögést úgy akadályozhatjuk meg, hogy alufóliát vagy mosható alumíniumtálkákat teszünk a hússzeletek alá. Az óvintézkedés kettős célt szolgál: a szomszédokat is megóvja a mérgező illatok keletkezésétől, és megakadályozza, hogy a hús ropogós héjára mérgező anyagok rakódjanak.

3 hasznos tipp grillezéshez

További klassz receptek grillezéshez:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top