Öngondoskodás

Különleges nyugdíjas évek – 100 év feletti maratonfutó, 80 feletti “szupermodell? (x)

A napi munkával töltött évek után a legtöbben valószínűleg alig várjuk a nyugdíjas élettel járó pihenést, hiszen kedvenc szabadidős tevékenységeinkre sokkal több időnk marad. Az aktív életmód, illetve a rendszeres sportolás segít abban, hogy egészségünket megőrizzük, a világon pedig számos olyan ember él, aki mindannyiunk számára példaképként szolgálhat.
Különleges nyugdíjas évek – 100 év feletti maratonfutó, 80 feletti

Néhányan olyannyira elkötelezettek egykori hivatásuk iránt, hogy nem vonultak vissza a munka világából. A ma 83 éves Carmen Dell’Orefice, aki egy magyar balerina és egy olasz hegedűművész gyermekeként látta meg a napvilágot, 26 évesen befejezte modellkarrierjét, ám 41 éves korában egy divatfotós javaslatára újra fényképezőgép elé állt, és jelenleg is a világ legidősebb modelljeinek egyikeként tartják számon.

A sport világában is találkozhatunk olyan teljesítménnyel, ami egészen elképesztőnek tűnhet. Ismeritek például a “Turbános Tornádót”? Ő nem más, mint az immár 103 éves brit Fauja Singh, aki mindössze két éve hagyott fel a klasszikus 42 kilométeres maratoni táv lefutásával. A tavalyi évben Singh egy kampány során minimaratonnal kívánta felhívni a figyelmet a nők elleni erőszakra.

Rekorder sportolókat azonban nem csak külföldön találhatunk, hiszen hazánkban is akadnak elismerésre méltó teljesítmények. A Balaton-átúszáson nincs felső korhatár, ezért nem ritka, hogy 80 éven felüliek vesznek részt rajta: 2007-ben Bánki H. Béla 87 évesen teljesítette a távot.

Valószínűleg mindannyian hasonlóan aktív nyugdíjas éveket szeretnénk élni, hiszen így visszavonulásunkat követően is teljes életet élhetünk. Érdemes azonban már most készülni olyan lehetőségekkel, amelyek az anyagi biztonságunkat is segítenek garantálni. A Generali Nyugdíjprogramon belül számos lehetőséget találhatunk, amivel gondoskodhatunk arról, hogy életszínvonalunk ne romoljon jelentősen a jövőben, és nyugodtan élvezhessük nyugdíjas éveinket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top