Gasztro

Sütés nélküli csokis-mogyoróvajas torta

Tömény, édes kalóriabomba, amihez nem kell sütőtudomány, de még sütő sem. Lágy csoki és krémes mogyoróvaj tökéletes párosítása!

Személy szerint imádom a sütés nélküli tortákat, hiszen így az is készíthet nagy adag, házi édességet, akit amúgy elriasztanának a piskótasütések és bonyolult tésztakeverések. Arról nem is beszélve, hogy a mogyoróvaj az egyik kedvenc alapanyagom – legjobb persze, ha házilag készül, de már tényleg minden boltban kapható ez az édes, krémes finomság. A csoki természetesen tökéletesen passzol hozzá – ezért is isteni ez a sütés nélküli csokis-mogyoróvajas torta!

Összeállítani tényleg pofonegyszerű, és szinte alig kell hozzá alapanyag – ebből a videóból minden kiderül:

 

 

Hozzávalók:

  • kb. 10-12 zabkeksz
  • 7 evőkanál olvasztott vaj
  • 680 gramm krémsajt
  • 1 és fél csésze porcukor
  • 1 és fél csésze csokoládé megolvasztva
  • 2 csésze mogyoróvaj megolvasztva
  • 1 csésze kristálycukor

 

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top