Gasztro

Stílusosan az ünnepi asztalnál is: ezekre is figyelj! (X)

Hogyan lehet jó benyomást kelteni azzal, hogy stílusosan szedsz az ételekből, elegánsan foglalsz helyet és fogyasztod el a különleges ünnepi fogásokat? A decemberi elegáns összejöveteleken hamar kiderül, ha az étkezési etikettben is otthon vagy!


Képünk illusztráció

Az év végén egymást érik a vendégségek és az elegáns vacsorák, amikor az étkezésnek is megadjuk a módját. Ilyenkor azt is meglesheted, hogy vacsorapartnereid közül néhányan nem sokat tudnak az étkezés illeméről. Ne tartozz közéjük, légy magabiztos azáltal, hogy megfogadod etikett-tippjeinket!

Miután megérkeztél, és az asztalnál helyet foglaltál, a damasztszalvétát bátran terítsd az öledbe. Amikor egy tálról kínálnak, bal kézzel vedd el a falatkát vagy a süteményt. Ha az ételhez szedőkanalakat is adnak, akkor mindkét kezedet használhatod. Minden egyes új fogáshoz vegyél új evőeszközt: az elegáns asztalokat a profik úgy terítik meg, hogy a tányér mellett kívülről befelé haladva, sorrendben használhasd azokat.

Késeddel és villáddal is jelezhetsz

Miután egy evőeszközt felvettél a terítőről, azt a tányér szélére helyezd étkezés közben. A villa és kés nyelének ellentétes irányával arra utalhatsz, hogy még nem fejezted be az evést. Még akkor is, ha a tányérod már üres! Ebben az esetben a felkészült házigazda rájöhet, hogy kérsz még egy kis repetát. Ha végeztél, akkor az eszközök végeit igazítsd jobb oldalra. A kávéskanalat és a csészében felszolgált desszertek kanalát pedig használat után a csészealjba teheted.

Legyen ünnepi asztalod is kifogástalan!

Szeretnél otthon is stílusosan tálalni? A WMF prémium konyhai termékei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Kiváló rozsdamentes nemesacél evőeszközeit, vágás-, karcolás- és ütésálló porcelántányérjait és -táljait, valamint kiegészítő eszközeit ismét elérhetővé tette hűséges vásárlói számára a SPAR Magyarország.

A pontgyűjtő akció 2018. január 24-ig tart a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban. Vásárláskor minden elköltött ezer forint után egy hűségpontot kapsz, amelyet pontgyűjtő füzetbe ragasztva gyűjthetsz és ezután válthatsz be WMF ProfiSelect termékekre.

 

A további részletek megtalálhatók a www.sparhuseg.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top