Gasztro

Isteni tekerccsel indul a húsvéti készülődés

A répatorta tésztája nagyon jó tekercsként elkészítve, ugyanis a répától szaftos marad, nem szárad ki, nem törik. A gyerekek egyik kedvence lett az utóbbi időben, különösen ha csokoládékrémmel készítem.
Isteni tekerccsel indul a húsvéti készülődés

Nagyon mutatós desszert, és ha van otthon olyan szilikonformánk, amit kifejezetten tekercsek készítésére árulnak, akkor egyszerűen elronthatatlan. Olyan egyszerű, hogy egy tízéves gyerek is elkészítheti egyedül, de jobb móka közösen sütni!

Elkészítési idő: 60 perc, plusz 4 óra hűtés

Hozzávalók egy rúdhoz:

  • 3 tojás
  • 2/3 csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Vanília Aroma
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 2 teáskanál fahéj
  • 3/4 csésze liszt
  • 2 csésze reszelt sárgarépa (kb. 2 közepes sárgarépa)

 Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 zacskó Dr. Oetker habfixáló
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dk étcsokoládé

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top