Gasztro

Ez itt az új kedvenc olasz tésztád!

Mutatunk egy csodálatos olaszos tésztareceptet, ami tutira bekerül a kedvenceid közé: rigatoni, olasz kolbász, krémes szósz... mondjuk még?

Kedvenc olasz tésztát választani nem könnyű feladat, hiszen mindegyik elég csodálatos: imádjuk a tejszínes változatokat, a paradicsomban tocsogó csodákat, és bármit, aminek parmezánt szórnak a tetejére. Az alábbi mégis egy kiemelkedő kreáció: krémes, gazdag ízű mártás és a titok: némi karakteres olasz kolbász, lehetetlen nem rajongani érte!

Ez itt az új kedvenc olasz tésztád! 

Hozzávalók:

  • 35 dkg rigatoni tészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 40 deka olasz kolbász (lehet cacciatorini, soppressata, finocchiona, vagy amit akarunk)
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 üveg aszalt paradicsom, lecsöpögtetve
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1/2 csésze zsíros tejszín
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
Ez itt az új kedvenc olasz tésztád! 

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és süssük meg rajta a hagymát. Ha jónak látjuk a hagymát, adjuk hozzá a kolbászt is, majd pár perc után jöhet a fokhagyma!

2. Tegyük hozzá a paradicsomdarabokat, a paradicsomszószt és a fűszereket is, és főzzük össze az egészet úgy 15 perc alatt!

3. Eközben főzzük meg a tésztát a csomagoláson látható utasítások szerint!

5. Végül adjuk a kolbászos szószhoz a tejszínt is, majd alacsony lángon keverjük bele a parmezánt is.

6. A leszűrt tésztával forgassuk össze, melegen tálaljuk!

Spicy Southern Kitchen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top