Gasztro

Lasagne zöldségekkel, gomolyával (6-8 adag)

Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.  

 

Lasagne zöldségekkel, gomolyával

Hozzávalók 8-6 adaghoz:

  • pár csipet só
  • 1 cs. Gyermelyi Prémium lasagne tészta lasagne tészta
  • 50 dkg cukkini
  • 50 dkg padlizsán
  • 2 dl paradicsomlé
  • 40 dkg paradicsomkonzerv
  • 50 dkg brokkoli
  • 40 dkg paprika
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 fej lila hagyma
  • 1-1,5 dl olívaolaj
  • ízlés szerint bors
  • 20 dkg gomolya

Mártás:

  • 10 dkg liszt
  • pár csipet só
  • 7 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint fehérbors
  • 10 dkg gomolya
Kategóriafőétel
Elkészítési idő70 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, és szárítjuk.

A padlizsánt, és a cukkínit vékonyra szeleteljük, sózzuk, és 30 percet pihentetjük. Majd leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet, és kevés olajon, forró serpenyőben pirosra sütjük mindkét oldalukat. A brokkoli rózsáit forró vízben megfőzzük, majd lehűtjük és összevágjuk. A paprikának leperzseljük a bőrét, majd lekaparjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A lilahagymát szeletekre vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paprikacsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és kevés friss bazsalikommal összekeverjük, majd levesszük a tűzről.

A mártáshoz megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig kevergetjük. Akkor hozzáöntjük a meleg tejet, és habverővel simára keverjük. Ezután 4-5 percet nagyon kíméletesen forraljuk folytonos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Amikor kiforrt, levesszük, és belekeverjük a sajtot. Előkészítünk egy tepsit, és kikenjük olajjal. (A tepsi aljára úgy 4-5 db lapnak kell elférnie, ami kb. 35×30 cm-es.) A tepsi aljára teszünk kevés paradicsomlevet és pici vizet. Erre rátesszük a lasagne tésztát úgy, hogy szépen befedje az alját. Erre a tésztarétegre tesszük a sült cukkínit, padlizsánt, és a hagymás paprikadarabokat. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kevés friss összevágott bazsalikommal. Rátesszük a paradicsomkonzerv felét, és a maradék paradicsomlevet. Elsimítjuk. Erre tésztalapot teszünk, arra az összevágott brokkoli felét, amit sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítünk. Ráöntjük a fehér mártás 1/3 részét, és elsimítjuk. Erre ismét a lap kerül, majd a sült zöldséges paradicsomos rész, majd ismét lapok, végül rá a maradék brokkoli és a fehér mártás 1/3 része következik. Végén beborítjuk tésztalappal. A maradék mártást összekeverjük gomolyával, és rákenjük a tetejére. Előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük, és 40-45 percet sütjük. Kivéve adagoljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá mártást.

 

Hagymás-szalonnás-paprikás-tésztás tojáslepény salátával

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top