Gasztro

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a mandulás lekváros linzer

A Nők Lapja Café videós séfjei ezúttal egy hagyományos, de jól variálható desszertre tanítanak meg mindenkit.
Főzz velünk!

Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra. Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak. Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli. Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot. Nincsenek trükkök, előre legyártott, fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog… 

Mandulás linzer málnalekvárral

A tésztához:

  • 24 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez
  • 16 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 4-6 evőkanál darált mandula (vagy dió, esetleg mogyoró)
  • eper- vagy málnalekvár az összeragasztáshoz

A lisztet, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle. Minden második darabba szúrunk még egy lyukat, majd sütőpapírral fedett tepsiben aranybarnára sütjük (kb. 8-12 perc) a linzereket. Hagyjuk kihűlni, majd egy darabot megkenünk lekvárral, rátesszük a kilyukasztott párját, és összefogjuk a kettőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top