Gasztro

Íme a tökéletes terítés alapjai stílusos háziasszonyoknak (X)

Közelednek az őszi–téli szezon nagy vendégeskedései, most még időben megtudhatod, hogyan lesz tökéletes az ünnepi asztalod. A terítésnek is van kultúrája, amelynek ismeretében könnyedén lehetsz stílusos vendéglátó.

Bár az elegáns asztal – elsősorban a terítő és az étkészlet színe – hagyományosan fehér, ennél egyedibbre is veheted az összeállítást. Napjainkban a fehér mellett már pasztellárnyalatokat is bátran használhatsz, ezekkel változatosan teríthetsz, és elegánsan emelheted ki a feltálalt fogásokat. Az abrosz, a szalvéta, a porcelán és az asztaldísz jó, ha színben harmonizál! A terítő is sokat elárul az alkalomról: hagyományosan lehet damaszt vagy vászon. Hétköznapokon egy egyszerűbb darab is megteszi, ha az tiszta és frissen vasalt.

Képünk illusztráció

Amikor elegáns eseményre vagy hivatalos, könnyedén ellesheted, hogyan terítenek a profik. Az ünnepi teríték része a leveses és lapostányér mellett a salátástál, az előételes és az ültetőtányér is. Ez utóbbi a legnagyobb méretű, legalulra kerül, így védi az abroszt, és egyúttal szép keretet is ad a díszes étkészletnek. Még egy apró trükk: ha a tányérokat az asztal szélétől éppen kétujjnyi távolságra teszed le, profi munkát végeztél!

Képünk illusztráció

A tökéletes teríték megalkotásához éppen annyira fontos az elméleti tudás, mint a minőségi asztalnemű. A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére. Prémium konyhai termékei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Ezt a minőséget, amely számos rangos díjat hozott a világcégnek, ismét elérhetővé tette hűséges vásárlói számára a SPAR Magyarország.

Amennyiben étkészleted némileg hiányos, még az ünnepek előtt beszerezhetsz néhány új darabot kedvezményes áron. Vásárolj 2017. október 5. és 2018. január 24. között a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban, és keresd a gondosan megtervezett a WMF ProfiSelect rozsdamentes nemesacél evőeszközöket, vágás-, karcolás- és ütésálló porcelántányérokat és -tálakat, valamint egyéb kiegészítő eszközöket! Ezeket most pontgyűjtő akció keretében is hazaviheted.


http://www.sparhuseg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top