nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Legyen batyu!

Mit főzzek ma vacsira? Legyen batyu!

Egy egyszerű és mégis különleges vacsorával állhatunk ma elő, amit a család minden tagja szeretni fog. Ha pedig marad belőle, akkor másnap a munkahelyünkön is villoghatunk vele a kollégák között.
NLCafé
f Ajánlom

Túrós-sonkás batyu

Hozzávalók:

A tésztához:
• 35 dkg liszt
• 18 dkg margarin
• fél tasak sütőpor
• 2 db tojássárga
• tejföl, csipet só
• 1 db tojás (a kenéshez)

A töltelékhez:
• 20 dkg főtt sonka vagy tarja
• 20 dkg tehéntúró
• 5 dkg margarin
• 2 db tojásfehérje
• só

Elkészítése:

A sós, omlós tésztához a lisztet margarinnal, kevés sóval és a sütőporral elmorzsolom. Hozzáadom a két tojássárgát, és egy kis tejföllel könnyű tésztává gyúrom. Cipóba formálom, majd hűvös helyen pihentetem, amíg elkészítem a tölteléket. A sonkát (tarját) éles késsel apróra vágom. Áttöröm a túrót, elkeverem a margarinnal és a sonkával. Ha szükséges, utána sózok. A tojásfehérjéből kemény habot verek és a töltelékhez forgatom.

A vékonyra nyújtott és négyzetekre vágott tésztán egyformán elosztom a túrós sonkakrémet. Összehajtogatom a tésztát, a batyuk két végét három ujjal lenyomom. Tepsibe sorolom, a felvert tojással megkenem. Előmelegített, 220 fokos sütőbe teszem, és 15-20 perc alatt pirosra sütöm. Ha már szép piros, biztosan át is sült.

Mit főzzek ma vacsira? Legyen batyu!
Megosztás Facebookon