Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Lengyel palacsintát

Felturbózott palacsinta almával és élesztővel, pillanatok alatt megvan a teljes értékű vacsora.

Lengyel palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kk. élesztőpor
  • 2 alma
  • 3 ek. cukor
  • csipetnyi só
  • a sütéshez: vaj

Elkészítés:

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almák húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Lengyel palacsintát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top