Gasztro

Gyors ebéd: hagymás-szalonnás rakott krumpli

A hagyma kihagyhatatlan a legtöbb húsos vagy zöldséges ételből, de mindig csak afféle mellékes hozzávaló, sosem főszereplő. A mai ebédnél azonban előtérbe kerül.

Hagymás-szalonnás rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 dl tejföl
  • 50 dkg tisztított vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • bors
  • 1,5 kg tisztított burgonya
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő110 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A burgonyát nagyon vékony karikákra vágjuk, vagy uborkagyalun leszeleteljük. A hagymát félkarikákra vágjuk, és kevés zsiradékon barnára pirítjuk.

Ezután a burgonyát sóval, borssal kissé átforgatjuk, a felét beletesszük egy tepsibe, majd alaposan lenyomkodjuk. Elosztjuk rajta a pirított hagymát, és befedjük a maradék krumplival. Ezt is – amennyire csak lehet – lenyomkodjuk, majd megkenjük a tejföllel.

A szalonnát kockára vágjuk, és elosztjuk a tetején. 120-130 C fokos sütőben kb. 1 óra 20 perc alatt megsütjük. Utána 10 percig 180 C fokos sütőben megpirítjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top