Gasztro

Készíts gluténmentes kakaós cookie-t!

Jól fognak jönni a cookie-k a hideg estéken, amikor otthon jól bekuckózol és ropogtatnál valamit.

A cookie elkészítése nem olyan nehéz vagy időigényes folyamat. Ami az extra jó benne, hogy ezt a fajta édességet gluténérzékenyek is megkóstolhatják. Lássuk a receptet!

Hozzávalók (22 cookie-hoz)

3 nagy tojás

375 gramm porcukor

125 gramm cukrozatlan kakaópor

½ tk. őrölt fahéj

¼ tk. finom tengeri só

1 ½ tk. vaníliakivonat

175 gramm keserédes csokoládédarab

Forrás: THE FEARLESS BAKER

Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra és bélelj ki két tepsit sütőpapírral. Egy közepes méretű tálban enyhén verd fel a tojásokat. Keverd össze a porcukrot, a kakaóport, a fahéjat és a sót, majd a tojásokat hozzáadva verd fel, míg sima keveréket nem kapsz. Ezután add hozzá a vanília kivonatot és a csokoládé darabokat és jól keverd össze az egészet. Szükség esetén válts át egy gumispatulára, a tészta ugyanis nagyon vastag és ragacsos lesz.

Az elkészült tésztából evőkanállal vegyél ki kis darabokat és helyezd el őket a tepsikben. Körülbelül 10-12 percig süsd őket. Ha készen vannak, hűtsd le őket teljesen. Légmentes dobozba vagy üvegbe zárva egy hétig tökéletesek. 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top