nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
4 étel, melyek fehérebbé teszik a fogaidat

4 étel, melyek fehérebbé teszik a fogaidat

Ki ne szeretne vakítóan fehér fogakat? Márpedig az ételek, italok többsége egy idő után elszínezi a fogakat a megfelelő ápolás mellet is.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ki az, aki ne szeretne vakítóan fehér hibátlan fogsort? Már pedig a kávé, a tea, a vörösbor, a cukros ételek, italok zöme egy idő után elszínezi a fogakat megfelelő ápolás mellett is. Amellett, hogy továbbra is napi kétszer moss fogat, használj fogselymet és szájvizet, fogyaszd rendszeresen az egészséges ételeket, és mosolyod tökéletes lesz.

1. Ananász

Az ananász olyan enzimeket tartalmaz, melyek fehérítik a fogakat. Fogyaszd préselve a levét vagy a teljes gyümölcsöt minél gyakrabban és minél többet. Ráadásul ez az ízletes trópusi növény a zsírégetést is jótékonyan segíti.

4 étel, melyek fehérebbé teszik a fogaidat

2. Brokkoli

A brokkoli sajnos nem nevezhető a legkedveltebb zöldségnek, pedig az egészségre számos kedvező hatással bír. Az egyik ilyen, hogy a szénsavas üdítők savait remekül semlegesíti a szájban, sőt polírozza, fényesíti is a fogakat a nyers brokkoli.

3. Sajtok

Többféle tanulmány bizonyította a sajtok fogakra gyakorolt pozitív hatását. A sajtok fogyasztásával a szájban visszaáll a normál pH-érték, amely a fogak egészségéhez alapvető fontosságú. Ugyanakkor nem minden tejtermékkel érhető el ez a hatás, a cukormentes joghurtok, a tej fogyasztása nem járulnak hozzá a száj normál pH-értékéhez.

4 étel, melyek fehérebbé teszik a fogaidat

4. Mazsola

Ha azt gondoltad eddig, hogy a ragacsos, cukrot tartalmazó mazsola árt a fogaidnak, akkor bizony tévedsz. Az aszalt szőlő nagyon is hozzájárul a szájüreg egészségéhez, ugyanis fogyasztása megakadályozza a fogzománcot károsító baktériumok szaporodását.

További cikkek egészség, étel témákban az NLC-n:

Forrás: Prevention

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon