Gasztro

Süss egyből dupla adagot ebből a meggyes sütiből!

Ez az a süti, ami még ki sem hűlt teljesen, de már el is fogyott. Várjátok a vendégeket ezzel húsvétkor, és készüljetek fel rá, hogy kézről kézre fog járni a receptje.
Süss egyből dupla adagot ebből a meggyes sütiből!

Olyan puha, olyan finom, édes és mégis savanykás – tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni erről a sütiről, pedig nincs benne semmi nagy trükk. Nem szabad spórolni a meggyel, és fontos, hogy a tetejét alaposan szórjuk meg fahéjas cukorral, mert csak így lesz igazán ropogós, de ha ezekre figyelünk, akkor más dolgunk tényleg nincs, csak összekeverni az alapanyagokat, és már mehet is a sütőbe. Bárki el tudja készíteni, akár a nagyobb gyerekekre is rábízhatjuk, elrontani szinte lehetetlen!

Kerülhet a tésztájába cukrozatlan kakaópor, úgy is nagyon finom lesz, de reszelhetünk bele egy pici citrom- vagy narancshéjat is akár.  

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 120 ml étolaj
  • 350 g natúr joghurt
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • kb. 40 dkg magozott meggy (befőtt)
  • 6-8 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top