nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
A paradicsomos recept, ami mindig beválik: sült paradicsom fetával

A paradicsomos recept, ami mindig beválik: sült paradicsom fetával

Azt se tudod, mihez kezdj a rengeteg friss paradicsommal? Nekünk van egy szuper ötletünk!
NLCafé
f Ajánlom

 Végre dúskálhatunk a friss paradicsom minden formájában: koktél, saláta, hosszúkás, sárga… Ha szeretnél egy igazán ízletes ételt rittyenteni belőlük, próbáld ki ezt a szuperegyszerű, igazi jolly-joker receptet!

Sült fokhagymás paradicsom fetával és kakukkfűvel

A paradicsomos recept, ami mindig beválik: sült paradicsom fetával

Hozzávalók:

  • 3 nagy salátaparadicsom
  • 300 g koktélparadicsom
  • 400 g feta
  • 1 egész fej fokhagyma, félbevágva
  • pár szál kakukkfű
  • só, bors
  • 10-15 ml cukor
  • 60-80 ml olívaolaj
  • egy citrom leve

Elkészítés:

180 fokra melegítsd elő a sütőt. A nagy paradicsomokból vágj szeleteket, a koktélparadicsomokat hagyd meg a szárukon. A fetából nagyjából ugyanolyan vastag szeleteket vágj, mint a paradicsomból.

Rendezd el őket egy nagy tepsin, a kakukkfűvel és a fokhagymával együtt. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, citromlével, és oszlasd el rajta a cukrot – isteni lesz, ahogy a paradicsomon karamellizálódik.

45 percig süsd, majd hagyd pár percet hűlni. Tálald melegen vagy szobahőmérsékletűre hűlve.

theprettyblog

Megosztás Facebookon