nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
3 csodás paradicsomos fogás nem csak ínyenceknek

3 csodás paradicsomos fogás nem csak ínyenceknek

Szereted a paradicsomot? Akkor jó helyen jársz. Különleges recepteket hoztunk, amelyeknek az alapja a zamatos zöldség.
NLCafé
f Ajánlom

Töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb paradicsom,
  • 10-12 dkg rizs
  • 2 tojás
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • zöldpetrezselyem
  • bors

Vágd le a paradicsomok tetejét, és tedd félre. Kapard ki a belsejüket, és kevés sót hints a zöldségekbe. Főzd meg a rizst majdnem készre. A főtt tojásokat vágd apró kockákra, a sonkát és a petrezselymet is aprózd fel, keverd össze a rizzsel. Egy kevés sajtot is tegyél bele, majd sózd, borsozd. Ha készen vagy, töltsd meg a paradicsomokat, és tedd rájuk a tetőket, amiket levágtál. A megtöltött paradicsomokat tedd tepsibe, a maradék sajtot oszd szét rajtuk. 180 fokon addig süsd, amíg a sajt jól meg nem pirul. 

Igazi paradicsomleves

Hozzávalók:

  • paradicsompüré
  • vegyes zöldség
  • 1 csomó zellerzöld
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott ek. cukor
  • kevés olaj vagy zsír
  • 2 ek. liszt

A leveszöldségeket a hagymákkal tedd fel főni, sózd meg, majd főzd 1-2 órán át. Ha elkészült, szűrd le a levét. Picit hagyd hűlni, majd a paradicsompüré több mint felét keverd a léhez. Készíts rántást a zsiradékból és a lisztből, a maradék paradicsomlevet öntsd hozzá, és pirítsd kicsit. Kanalazz hozzá egy kevés levet, azzal keverd simára, majd add a leveshez a masszát, ami közben már a tűzhelyen melegszik. Tedd hozzá a cukrot, majd forrald össze újból. Akinek nincs türelme megfőzni a zöldséglevest, leveskockát is használhat – úgy persze más lesz az íz élmény.

recept paradicsom

Paradicsomos csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg paradicsompüré vagy jó minőségű ketchup
  • fél citrom leve
  • 2 ek. liszt
  • kevés olaj vagy zsír
  • bors
  • majoránna

Vágd fel a csirkemellet, sózd, borsozd, és süsd át jól. Készíts rántást a lisztből és a zsiradékból, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet, és add hozzá a citromlevet is. Ha néhány perces főzés után elkészült és csomómentes, mehet az átsütött csirkére. Majoránnával meghintjük, újra összeforraljuk, majd a választott körettel tálaljuk.

Szponzorált tartalom
Megosztás Facebookon