Gasztro

Menő vendégváró finomság? A lazactatár tuti befutó!

Ahhoz, hogy egy igazán különleges ízvilágú, gyönyörű étellel kápráztassuk el a vendégeket, egyáltalán nincs szükség többéves konyhai tapasztalatra. Egy kis odafigyelés, a megfelelő alapanyagok beszerzése, és már készülhet is a lazactatár.

Friss, ízletes, rafinált és sokoldalú. A lazactatár tökéletes választás a kifinomult ízlésvilágú ínyenceknek, akik szeretik a különleges élményeket az étkezőasztalnál, de nem szeretik a konyhai előkészületeket túlbonyolítani. Ennek az elegáns fogásnak az elkészítésétől sem kell megijedni, hiszen sütni-főzni most sem kell. Ugyanis a tatárbifsztekhez hasonlóan itt is nyers húsból, illetve halból dolgozunk. Amire feltétlenül szükség lesz, az egy nagyon éles kés.
Nézzük is a receptet:

Hozzávalók:

  • 400 g lazac
  • 2 gerezd pomelo
  • 1 citrom
  • 2 kk. almaecet
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • gyöngyhagyma

Elkészítés:

  1. Készítsünk a halnak marinádot citromlé, olívaolaj, só, bors, pár csepp almaecet hozzáadásával. Öntsük a hideg, kifilézett halszeletekre. Hagyjuk állni benne.
  2. A pomelót hámozzuk meg, filézzük ki, és szedjük ízeire, egészen apróra.
  3. A lazacot egy éles késsel vágjuk egészen apró kis darabokra a gyöngyhagymákkal együtt. Keverjük össze a halat, a hagymát és a pomelót.
  4. A masszát formázzuk meg, és pirítóssal, salátával tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top