Gasztro

13,3 millió forintért adtak el egy pár sárgadinnyét

Egy üdítőital-gyártó fizetett érte rekordárat.

Soha nem látott áron, kereken ötmillió jenért (13,3 millió forint) adtak el egy pár prémiumminőségű sárgadinnyét pénteken, a szezon első aukcióján Japánban, Hokkaido szigetén.

A kantalup típusú, narancssárga húsú, lédús, mézédes dinnye a sziget északi részén fekvő Jubariban, a sárgadinnye-termesztés központjában termett. Egy üdítőital-gyártó fizetett érte rekordárat abból az alkalomból, hogy 10 éve került piacra sárgadinnye-ízesítésű szódavize.

Ajándékba szokták adni

A jubari sárgadinnye darabját általában 4 és 10 ezer jen (10,6–26,6 ezer forint) közötti áron kínálják, és rendszerint ajándéknak vásárolják. Az idei szezonnyitó aukción elért rekordár messze meghaladja a korábbi rekordot, a tavalyi 3,2 millió jent (8,5 millió forint).

Az aranyáron vásárolt dinnyét a vevő, a nagojai Pokka Sapporo Food & Beverege Ltd. először közszemlére teszi a szapporói nagy sportcsarnokban és a nemzetközi repülőtéren, majd szín- és illatelemzésnek veti alá új termékek kifejlesztése céljából.
Jubariban csütörtök reggel kezdődött a sárgadinnyeszüret, amely várhatóan július elején tetőzik.

(MTI)

(Kiemelt kép: kantalup illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top