Gasztro

Szederöntetes mogyorófagylalt lett az idei év legjobbja

Az ezüstérmes egy pisztáciás finomság lett.

Az Év Fagylaltja versenyt ezúttal Szombathelyen, a Fő téren rendezték meg. Idén 56 finomságot neveztek a megmérettetésre. Kötelező íz nem volt, négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és közönségzsűri pontozta a fagyikat, az eredmények pedig a következők lettek:

I. kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, amelyek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

  • Il Re Del Piemonte (mogyorófagylalt szederöntettel) – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

Ezüstérem:

  • Sós pisztácia madártej ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)

Bronzérem:

  • Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)

I./M. (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye

Arany:

  • Illatos birs fekete ribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó)

Ezüst:

  • Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

Bronz:

  • Meggyes-diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen)

A közönségdíjas finomság idén a rozmaringos, fehér csokis vilmoskörte lett, Sztaracsek Ádám kreációja.

(Kiemelt kép: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top