Gasztro

3 egyszerű, isteni finom grillpác nemcsak kerti partikra

Nemcsak a nemsokára rajtoló grillszezon miatt fontos, hogy legyen egy-két ínycsiklandozó grillpácötlet a tarsolyodban.

Fokhagymás–csirkés grillpác

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 ek. tej
  • 1 kk. édes vagy csípős őrölt paprika

Az olívaolajba keverd bele a sót és az őrölt paprikát, majd add hozzá a tejet és az átpasszírozott fokhagymát. Jól keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat, és már mehet is a sütőre.

Zöldfűszeres pác

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 2-3 dl olaj
  • 4 ek. kefir
  • késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 ek. oregánó
  • 1 ek. bazsalikom
  • 1 ek. kakukkfű
  • 1 tk. pálinka, lehetőleg törköly

Keverd össze a zöldfűszereket a többi hozzávalóval, majd a pácba tedd bele a húst. Két órát hagyd állni benne, és már sütheted is.

Barbecue pác

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 1 tk. bors
  • cukor
  • 1 fej hagyma
  • fél tk. chili
  • 2 ek. worchestershire szósz

Keverd össze a hozzávalókat, forgasd bele a húst, és hagyd állni 2-3 órát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top