Gasztro

Itt az öt, döntős finomság az idei országtorta versenyen

Ti melyiket kóstolnátok a legszívesebben?

Gerbeaud Emilre emlékezve idén négy versenymű is a zserbó újragondolása volt az országtorta versenyen – írja a Sokszínű Vidék. A harmincegy pályamű közül a zsűri már kis is választotta a döntősöket.

A finomságokban megjelennek Magyarország jellemző gyümölcsei – sárgabarack, körte, eper, málna, birs, dió, szőlő, cseresznye, meggy, gesztenye, ribizli – és néhol egy-egy zöldség is.

Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei:

Mandulatorta cukormentesen – Szamos Marcipán Kft, Budapest

Eredendő bűn – Álomsüti, Budapest

Körös-menti Egres – Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd

Boldogasszony csipkéje – Reök Kézműves Cukrászda, Szeged

Cukormentes Kicsi Gesztenye – Accappella Cukrászda, Szeged

Közülük kerül ki az idei győztes:

Akali meggyes mandula – készítője: Dezse Gergő (Mészáros Cukrászda, Szombathely)

Émile Emléke – készítője: Dénes Ilona (Művész Kávéház, Budapest)

Sopron Hűsége – készítője: Drávai Dávid (Hoffer Cukrászda, Sopron)

Boldogasszony csipkéje – készítője: Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

Kékestető – készítője: Ipacs Balázs (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső, Budapest)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top