Gasztro

Partifalatok tekercsben: lazacos–spenótos omlett

Vendégváró, különleges falatok, akár egy baráti összejövetelen, akár egy komoly vacsora előételeként felszolgálhatók az aperitív mellé.

Nem árulunk zsákbamacskát, ez nem egy villámgyorsan összedobod, és már kész is az előétel típusú fogás. Van vele pár művelet, de ne ijedjen meg senki, nem kivitelezhetetlen. Figyeljünk oda a részletekre, hogy ne csak finom, de mutatós is legyen a végeredmény.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 200 g bébispenót
  • 100 g sajtkrém
  • 100 g szeletelt füstölt lazac
  • olaj
  • snidling

Elkészítés:

  1. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le, majd egy serpenyőben kevés olajon fonnyasszuk meg 2-3 perc alatt.
  2. A tojásokat verjük fel, sózzuk meg. Adjuk hozzá a spenótot, és keverjük össze. A serpenyőbe tegyünk még egy kevés olajat, öntsük vissza a spenótos tojást, és hagyjuk megsülni palacsintaszerűen. Majd fordítsuk át és süssük meg a másik oldalát is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
  3. Közben a sajtkrémet keverjük össze az aprított snidlinggel és ízlés szerint sóval. Kenjük fel a kihűlt rántottára és tegyük rá a lazacszeleteket is, majd óvatosan tekerjük fel az egészet.
  4. Tekerjük be fóliába és hagyjuk állni pár órát hűtőszekrényben. Tálalás előtt vegyük le a fóliát és vágjuk fel kis csigákba, vagy csak félbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top