Gasztro

Legjobb saláta ebédre: a tabbouleh

Ha szeretnél egy húsmentes napot tartani, akkor az egyik étkezést mindenképpen ezzel a friss zöld színű salátával oldd meg. Frenetikus ízélmény, egész napra kitart.

A tabbouleh, ha valaki még nem hallott volna róla, egy igazi laktató, petrezselyemalapú saláta. A Közel-Keletről pontosabban, Libanonból származik, de az egész világon elterjedt már, s valószínűleg ennek is köszönhető, hogy annyiféleképpen készítik.

Egészséges és finom!

Igen ez is lehetséges, hogy egy fogás egyszerre egészséges és istenien finom. A petrezselyem az, amiből nem lehet eleget tenni ebbe a salátába. Egyrészt finom, másrészt pedig nagyon meg tudja támogatni az immunrendszert és a szervezetünk betegségekkel szembeni védekezését. Apigenintartalmának hála, védelmet nyújt a daganatos megbetegedéssel szemben. Antioxidánstartalma miatt gyulladáscsökkentő, míg a magas K-vitamin-tartalma miatt csonterősítő.

Tabbouleh

Hozzávalók:

  • 200 g bulgur
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 fej sonkahagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 2 csokor petrezselyem
  • 10 levél menta
  • 1 citrom leve
  • 4 ek. olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

  1. A bulgurt többszörös mennyiségű vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
  2. A zöldségeket és a hagymát mossuk meg és kockázzuk fel.
  3. A petrezselymet és a mentaleveleket mossuk meg, és vágjuk fel nem túl apróra.
  4. Közben készítsük el az öntetet: olívaolaj, só, bors és a citrom leve. Keverjük el alaposan.
  5. Állítsuk össze: a zöldségeket forgassuk meg az öntetben, majd adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket és a megfőtt bulgurt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top