Gasztro

Zöldségre fáj a fogad? Készíts húsmentes fasírtgolyókat vacsorára!

Nem kell ahhoz vegánnak, de még csak vegetáriánusnak sem lenni, hogy kedvünk támadjon egy könnyű, húsmentes, mégis laktató vacsorához. Szinte bármiből lehet készíteni golyó vagy pogácsa formájú, olajban kisütött finomságokat, mi most két receptet hozunk.

Cukkinis fasírt

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 2 tojás
  • 3 ek. ricotta
  • sajt
  • 5 ek. zsemlemorzsa
  • napraforgómag
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

  1. A cukkinit mossuk meg és reszeljük le.
  2. Keverjük össze a ricottával, a tojásokkal, a sóval, az aprított petrezselyemmel, a frissen őrölt borssal és a zsemlemorzsával, hogy formázható állagú legyen.
  3. A sajtot kockázzuk fel, és egy kisebb maroknyi cukkinis massza közepébe nyomjuk bele, majd formázzunk belőle golyót.
  4. Forgassuk meg a golyókat kevés zsemlemorzsában, és forró olajban süssük ki őket.

Padlizsános golyók

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • olaj

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a padlizsánt.
  2. Szeleteljük fel és daráljuk le robotgépben, majd tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg alaposan, és hagyjuk, hogy a nedvesség kicsöpögjön belőle.
  3. A mozzarellát daraboljuk fel.
  4. Egy edényben keverjük össze a kinyomkodott padlizsánt a zsemlemorzsával, a tojásokkal, a mozzarellával, a reszelt parmezánnal és a felaprított fűszerekkel.
  5. Formázzunk belőle kis golyókat, és forró olajban süssük ki őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top