Gasztro

Könnyű narancssaláta sült céklával

Ahogy kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, egyre kevésbé preferáljuk a nehéz, zsíros, laktató fogásokat: sokkal jobban esik egy szintén tápláló, de lényegesen könnyebben emészthető, akár fogyókúrába is beilleszthető saláta.

Azok, akik szeretnek a konyhában kísérletezni és szokatlannak tűnő ízpárosításokat összehozni, most nagyon fognak örülni. Ebben az ételben a narancs a főszereplő, a többi hozzávaló pedig mind azt a célt szolgálja, hogy kiemelje az ízét.

Rukkolás-céklás narancssaláta

Hozzávalók (2 személyre):

  • 4 marék rukkola
  • 1 nagyobb fej cékla megsütve
  • 1 csomag fenyőmag
  • 2 narancs
  • extra szűz olívaolaj
  • balzsamecet
  • 15 dkg kecskesajt

Elkészítés:

  1. A céklát alufóliába csomagolva egészben, kevés olívaolajjal és sóval megsütjük (190 fokos sütőben kb. 1 óra kell neki), majd felkockázzuk.
  2. A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk.
  3. A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük és gerezdekre vágjuk.
  4. Az összeállításnál a rukkolát meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, hozzáadjuk a céklakockákat, ezzel is átforgatjuk. Megszórjuk a pirított fenyőmaggal, rámorzsoljuk a kecskesajtot, és hozzáadjuk a narancsgerezdeket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top