Gasztro

Egy amerikai étterem állítja: spéci pizzájuk beindítja a szülést

A nyugati-parti étteremlánc menedzsere azt mondja, terhes nők tömegei zarándokolnak el hozzájuk, hogy megkóstolják a különleges pizzát.

Egy amerikai étteremlánc tulajdonosai állítják: Prego fantázianevű pizzájuk beindítja a szülést – írja a Fox News. A Skipolininak hat étterme van Kaliforniában és egy Nevadában; a menedzser azt mondja, terhes nők tömegei keresik fel őket, hogy egyenek a spéci pizzából.

A Prego pizza története 1981-ben kezdődött, amikor egy terhes nő bement a lánc claytoni üzletébe azzal, hogy adjanak neki valamit, ami beindítja nála a szülést, mert már nagyon nehezen viseli az elhúzódó terhességet. A szakács válaszul készített neki egy pizzát, amire szinte minden feltétet rápakolt, amit a pultban talált – szalámit, pepperónit, kolbászt, sonkát, darált marhahúst, gombát, parmezánt, oregánót, fekete olívát, paprikát, hagymát, fokhagymát, marinara szószt és mozzarellát. A kész pizza majdnem két kilót nyomott.

A sztori szerint a nőnek azonnal elfolyt a magzatvize, ahogy hazaért az étteremből. A pizzéria ráadásul állítja: nem ő az egyetlen, akire ilyen hatással volt a különleges pizza; weboldalukon közel 150 dokumentált esetet említenek. Victor Perez, az étteremlánc igazgatója azt mondja, hogy a feleségét és a menyét is közvetlenül azután kellett bevinni a szülészetre, miután ettek a Pregoból.

„Olyan is többször előfordult, hogy evés közben, még az étteremben indult be náluk a szülés – mondta Perez. – Mindig figyelmeztetjük is a hozzánk betérő terhes asszonyokat, hogy azonnal jelezzék, amint éreznek valamit, mert nincs képesítésünk arra, hogy a világra segítsünk egy babát.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top