Gasztro

Bögrés kalács kakaósan és diósan – mennyei!

Nem könnyű eltalálni a helyes arányokat, de ha sikerül, nagyon megéri.

Nehéz tökéletesíteni a receptet: előfordulhat, hogy elázik a tészta a tölteléktől, vagy kevés a belevaló, és nem sikerül eltalálni az arányokat. Ez a változat viszont működik. Gazdagon töltelékkel, puha, könnyű kalácstésztával, mosolygós aranybarnán, ducin. Páratlan, még akkor is, ha kettő van belőle a tepsiben.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Hozzávalók:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
  • negyed bögre cukor (4 dkg) + 1 mokkáskanálnyi
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • szűk egy bögre tej (2-2,5 dl)

A töltelékhez:

A dióshoz:

  • 4 bögre pucolt (nem darált) dió (20 dkg)
  • kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)

A kakaóshoz:

  • fél bögre kristálycukor
  • negyed bögre holland kakaópor

+ 5 dkg olvasztott vaj a töltelék locsolgatáshoz
+ 1 tojás felverve a kenéshez

Az elkészítés menetét a Rupáner-konyha Caféblogon olvashatjátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top