nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
A szupermarketet okolja a hindu férfi, amiért véletlenül marhahúst evett

A szupermarketet okolja a hindu férfi, amiért véletlenül marhahúst evett

A férfi még azt is elvárná az üzlettől, hogy kifizesse az indiai repjegyét, hogy elutazhasson megtisztulni.
Avatar
Székely Viki
f Ajánlom

Jawsinder Paul az új-zélandi Countdown szupermarketben vásárolt egy adag csomagolt bárányhúst, amit jóízűen el is fogyasztott. Csak ezután jött rá, hogy valóban marhát evett, amit a hindu vallása miatt tilos lett volna megtennie.

Az indiai férfi, aki 20 éve költözött a szigetországba, a szupermarketet okolja, mert szerinte bárányhús címkét tettek a marhahúsra. Ezért kárpótlást kér az üzlettől, ráadásul nem is akármilyet: egy retúr repülőjegyet Új-Delhibe, valamint hat hétre elég szállást és ellátást, mert ennyi idő kell ahhoz, hogy a hindu papok segítségével megtisztuljon a marhahústól, és aztán folytathassa vallása gyakorlását.

A Countdown szupermarket elnézést kért a hibáért és felajánlott egy 200 dolláros vásárlási utalványt, amit a férfi visszautasított. „Elhiszem, hogy másnak ez furcsán hangzik, de nekem komoly probléma. Megszegtem a vallásom törvényeit, valaki más hanyagsága miatt” – nyilatkozta a férfi, akivel állítólag a családja sem áll szóba a történtek miatt.

unilad

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon