nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Magyar a világ legdrágább bora

Magyar a világ legdrágább bora

Palackonként 11 millióért árusítanak egy különleges tokajit.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Nem burgundi, hanem tokaji a világ legdrágább bora: a Royal Tokaji borászat nem kevesebb, mint 40 ezer dollárért, vagyis nagyjából 11 millió forintért árulja az Essencia nevű, 2008-as évjáratú borát, amelyből mindössze 18 palack készült. A rekordárú bornak már vevője is akadt: egy pekingi illető rendelt belőle egy üveggel – írja a Fortune.

Az Essencia kivételesen munkaigényes bor, a szőlőt például teljes egészében kézzel szüretelik hozzá, és csakis aszú szőlőt használnak benne. Emiatt meglehetősen kevés is készül belőle.

A portál részletesen ismertette a tokaji borok történetét. Leírták többek között, hogy a XX. század komoly visszaesést jelentett a borvidéknek, most azonban visszakerülhet a borok világtérképére.

Kiemelt kép: Balázs Attila/MTI

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon