nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Víz nélkül akartak tésztát főzni, lakástűz lett belőle

Víz nélkül akartak tésztát főzni, lakástűz lett belőle

Talán ha Rómában jártak volna egyetemre, úgy tesznek, mint a rómaiak, és vízben próbálják megfőzni a tésztát...
Avatar
Székely Viki
f Ajánlom

Kabaréba illő jelenetről adott hírt az olasz La Nazione című lap: három Firenzében tanuló amerikai cserediák úgy döntött, megpróbálkozik a bolognai spagetti elkészítésével. A 20 éves fiatalok teljesen új terepre merészkedtek, így a szimpla tésztafőzésből lakástűz lett.

Nem csoda, hiszen a három diák víz nélkül próbálta elkészíteni a tésztát, és azt simán beledobta a forró lábosba. A kiérkező tűzoltók időben eloltották a tüzet, és senki nem sérült meg.

Forrás: iStock

Az egészben a legszebb, hogy az olaszok annyira jó fejek, hogy nem gúnyolták ki az amerikai diákokat: sőt a város egyik topséfje, Fabio Picchi úgy döntött, ingyen főzőleckét tart a fiataloknak, hogy megtanulják, hogy készül az igazi pasta.

unilad

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon