nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Hatalmas élelmiszer-hamisítási ügyet lepleztek le Olaszországban

Hatalmas élelmiszer-hamisítási ügyet lepleztek le Olaszországban

Nem megfelelő alapanyagokból állították elő a hagyományos modenai balzsamecetet.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

Hatalmas balzsamecetcsalást lepleztek le Olaszországban, a visszaélés értéke több millió euró lehet.

A modenai balzsamecet előállítására szigorú szabályok vonatkoznak: csak meghatározott helyeken termelt, bizonyos fajtájú szőlőket lehet felhasználni hozzá.

A hatóságok azonban feltárták, hogy több cég válogatás nélkül, mindenféle asztali szőlőkből is készített hagyományosnak mondott balzsamecetet.

Az akció során több mint 9000 tonna szőlőt és borászati terméket foglaltak le, ezek értéke mintegy 15 millió euró.

Az olasz agrárminiszter, Gian Marco Centinaio megköszönte a hatóságok munkáját, hogy megvédték az olasz termékek minőségét és jó hírét.

Olaszországban nem ismeretlen dolog az élelmiszerekkel való visszaélés: 2018 első felében az EU megállapította, hogy Olaszországból jelentették a legtöbb élelmiszer-hamisítási esetet.

(Euronews)

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon