Gasztro

Fantasztikusan friss lime-avokádó sajttorta

Az avokádós sajttorta egy igazán finom és különleges desszert, pont a fő hozzávaló, az avokádó miatt. Tökéletes lehet egy hétvégi uzsonnának vagy egy barátokkal elköltött vacsorát követően.

Egy kis ötletességgel fantasztikusan finom süteményeket lehet megalkotni, amelyek ráadásul könnyen és gyorsan el is készíthetők. Az avokádós sajttorta is pont ilyen.

Sajttorta az örök

A régebbi időkkel ellentétben, mikor  sütemény csak sátoros ünnepeken került az asztalra, a desszertek, szerencsére, a hétköznapjainkba is bekúsztak. Főleg azok, amelyek amellett, hogy látványosak, kevés hozzávalóból, viszonylag gyorsan elkészíthetők.Válogassuk meg, milyen avokádót vásárolunk: nagy, zöld és érett legyen. Ez utóbbit könnyedén meg tudjuk állapítani: ha kissé megnyomkodjuk az avokádót, és az ujjunk besüpped a húsában, akkor jól választottunk.

Avokádós sajttorta

Avokádós sajttorta, hozzávalók:

  • 220 g kakaós keksz
  • 100 g olvasztott vaj
  • 650 g megpucolt, kimagozott avokádó
  • 4 db lapzselatin
  • 600 g túró
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 lime
  • 50 g tejszín
  • 180 g cukor
  • pisztácia

Elkészítés:

  1. A kekszet egy késes aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd a kekszes masszát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A tetejét egy kanállal lesimítjuk. Kb. egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A zselatint áztassuk vízbe nagyjából 10 percre.
  3. Közben hámozzuk meg az avokádót, szedjük ki a magját, a gyümölcshúst pedig daraboljuk fel. Majd tegyük egy késes aprítóba a lime lereszelt héjával együtt. Mehet bele a lime leve is, a túróval, a vaníliás cukorral és a cukorral együtt. Alaposan keverjük össze, amíg teljesen homogén nem lesz.
  4. A zselatint vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki alaposan, és tegyük a felmelegített tejszínbe, keverjük el, hogy feloldódjon. Ha kihűlt, akkor ez is mehet az avokádós részhez, egy utolsót keverünk rajta, és ráöntjük a kekszes alapra.
  5. Pár órára a hűtőszekrénybe tesszük, míg meg nem dermed.
  6. Ha kész, óvatosan vegyük ki a tortaformából. Díszíthetjük lime-mal és aprított pisztáciával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top