Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Edd, amíg még teheted: bögrés gesztenyetorta

A gesztenyeszezon elsősorban októberben és novemberben van, de importgesztenyét most is lehet kapni. Íme egy édesség, amely biztosan nem marad az asztalon!

Kezdőknek is bátran ajánljuk, mert nagyon egyszerű és eszméletlen finom. A Rupáner-konyha szerzője az apjának sütötte szülinapjára, aki azt mondta, hogy ilyen finom gesztenyés sütit még nem evett. Tehát próbáljátok ki ezt a szépséges, habos-babos gesztenyecsodát, mert érdemes!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Forrás: Rupáner-konyha Caféblog

Hozzávalók egy 20-22 cm átmérőjű tortához:

A piskótához:

– 3 tojás
– szűk fél bögre kristálycukor (7 dkg)
– fél bögre fehér finomliszt (6 dkg)
– 1 púpos teáskanál sütőpor (fél csomag, 5 g)
– negyed bögre holland kakaópor (kb. 3 dkg)

A gesztenyés krémhez:

– 30 dkg cukrozott gesztenyepüré
– 1 bögre 35%-os habtejszín (2,5 dl)
– 1-2 teáskanál rumaroma
– 1 teáskanál zselatin (4 g)
– 1 evőkanál hideg víz

A tejszínes réteghez:

– 1 bögre 35%-os habtejszín (2,5 dl)
– két evőkanál porcukor
– 1 teáskanál zselatin
– 1 evőkanál hideg víz

A díszítéshez:

– fél bögre 35 %-os habtejszín
– 1 csomag habfixáló
– 1 evőkanál porcukor

A szívecskékhez:

– 10 dkg gesztenyepüré
– 1 púpos evőkanál vaj
– 2 babapiskóta ledarálva
– fél tábla étcsokoládé (5 dkg)

Az elkészítés módja a Rupáner-konyha Caféblog posztjában olvasható.

Címlap

top