nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Edd, amíg még teheted: bögrés gesztenyetorta

Edd, amíg még teheted: bögrés gesztenyetorta

A gesztenyeszezon elsősorban októberben és novemberben van, de importgesztenyét most is lehet kapni. Íme egy édesség, amely biztosan nem marad az asztalon!
Határ Nóra
Határ Nóra
f Ajánlom

Kezdőknek is bátran ajánljuk, mert nagyon egyszerű és eszméletlen finom. A Rupáner-konyha szerzője az apjának sütötte szülinapjára, aki azt mondta, hogy ilyen finom gesztenyés sütit még nem evett. Tehát próbáljátok ki ezt a szépséges, habos-babos gesztenyecsodát, mert érdemes!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Forrás: Rupáner-konyha Caféblog

Hozzávalók egy 20-22 cm átmérőjű tortához:

A piskótához:

– 3 tojás
– szűk fél bögre kristálycukor (7 dkg)
– fél bögre fehér finomliszt (6 dkg)
– 1 púpos teáskanál sütőpor (fél csomag, 5 g)
– negyed bögre holland kakaópor (kb. 3 dkg)

A gesztenyés krémhez:

– 30 dkg cukrozott gesztenyepüré
– 1 bögre 35%-os habtejszín (2,5 dl)
– 1-2 teáskanál rumaroma
– 1 teáskanál zselatin (4 g)
– 1 evőkanál hideg víz

A tejszínes réteghez:

– 1 bögre 35%-os habtejszín (2,5 dl)
– két evőkanál porcukor
– 1 teáskanál zselatin
– 1 evőkanál hideg víz

A díszítéshez:

– fél bögre 35 %-os habtejszín
– 1 csomag habfixáló
– 1 evőkanál porcukor

A szívecskékhez:

– 10 dkg gesztenyepüré
– 1 púpos evőkanál vaj
– 2 babapiskóta ledarálva
– fél tábla étcsokoládé (5 dkg)

Az elkészítés módja a Rupáner-konyha Caféblog posztjában olvasható.

Megosztás Facebookon